Nur Aysan Röportajı

MUHTEŞEM YÜZYIL FURYA YARATACAK

“Muhteşem Yüzyıl” isimli yeni bir diziye de başladınız...

- Bilirsiniz ki romantize edilmiş tarih kurguları her zaman ilgi çeker. Çoğunlukla Osmanlı’yı bu şekilde kullanamadığımızı sorgularız kamuoyu nezdinde. Belki de bir furyanın önünü açacak. Muhteşem Yüzyıl, uzun süreli bir çalışmanın sonunda gerçekleştirilen iddialı bir proje, çok özenli bir prodüksiyon. Harem, Saray, Hürrem, Kanuni; bu kelimeleri yan yana dizmek bile bir sihir oluşturuyor. Ben de bu sihrin içerisinde yer almaktan mutluyum.

Karakterinizden bahsedebilir misiniz?

- Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Mahidevran’ı canlandırıyorum. Mahidevran, küçük yaşta saray terbiyesi öğretilerek büyütülmüş bir kadın. Hürrem geldikten sonra Kanuni’nin kendisinden vazgeçmesini asla kabul edememiş.

KANUNİ’NİN HÜRREM’E OLAN TUTKUSU RAHATSIZ EDİCİ

Kanuni Sultan Süleyman döneminde en çok ilginizi çeken ne oldu?

- Bir padişahın Asya, Avrupa ve Afrika coğrafyasındaki bunca farklı dile, dine ve kültüre bağlı insanları bir devletin çatısı altında adil bir şekilde toplaması ve saltanatı süresince bunun devamlılığını sağlaması beni çok etkiledi. En çok rahatsız eden ise oğlu Mustafa ve etrafında en çok güvendiği insan olan ıbrahim’i öldürebilecek kadar tutkuyla bir kadına bağlanması.

Dizinin ismi “Muhteşem Yüzyıl” siz Kanuni Sultan Süleyman dönemini gerçekten muhteşem olarak nitelendirebilir misiniz?

- İmparatorluk bu yüzyılda, hem askeri hem bilimsel hem de mimari açıdan en ihtişamlı yıllarını yaşamış. Saray ve saltanatın en kuvvetli dönemi bu. Elbette bu açılardan düşündüğümde, ‘muhteşem’ diyebilirim.


0 yorum:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Muhteşem Yüzyıl İzle. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.