Çekimler için dev plato kurulmuş

2100 metrekarelik dev plato

“Muhteşem Yüzyıl” için Topkapı Sarayı ve birçok tarihi gerçek mekanda yapılan çekimlerin yanı sıra 2100 metrekare alan üzerine dev bir plato kuruldu. 120 kişilik dekor ekibi tarafından hazırlanan stüdyoda; Altınyol, Harem, Hasoda, Arz Odası, Hünkar Sofası, Mutfak, Hamam gibi 12 farklı çekim alanı gerçek mekanlardan yola çıkılarak tasarlandı. Saraydaki sanatsal ve kültürel görseller temel alınarak hazırlanan mekanların yer döşemelerinin 1000 metrekarelik kısmı taş ve cotto ile kaplanırken, 1800 metrekarelik alan için ise gerçek mermerle kullanıldı. 2500 boy demir profilin kurulduğu plato için 1500 kg (1.5 ton) boya kullanıldı. Yaklaşık 5 aydır hazırlanan dekora ayrıca iç ve dış koridorlar ve taşlıklar eklenerek alternatif çekim alanları da oluşturuldu.

Dekor için özel heykeltıraş ve ressam grubu çalıştı

Türkiye’de, bir dekorda yapılmış en büyük gerçek kubbeler “Muhteşem Yüzyıl” için profesyonel bir ekip tarafından bir haftada tamamlandı. Demir konstrüksiyon, masif işçilik öğelerinin yanı sıra 30 kişilik heykeltıraş ve ressam grubu; duvar kaplamaları, kapı ve sütunların boyanarak mermer dokusu verilmesini sağladı.

Dekor tasarım ve uygulamasını Zafer Kanyılmaz’ın, sanat yönetmenliğini Nilüfer Giritlioğlu’nun, kostüm tasarımlarını Serdar Başbuğ’un üstlendiği dizinin senaryo aşamasında tarih danışmanları olarak Deniz Esemenli ve Erhan Afyoncu görev aldı.


0 yorum:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Muhteşem Yüzyıl İzle. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.