Dizinin İlk Bölümüne Tepkiler

İlk bölümüyle olay yaratan muhteşem yüzyıl dizisi ile ilgili bazı değerlendirmeleri aşağıda sunuyoruz, yorum sizlerin.

‘Kendi tarihine küfür etmek soylu bir davranış değil’

Suat Kılıç (AK Parti Grup Başkanvekili): Osmanlı İmparatorluğu’nun 600 yıl süren egemenliği, harem üzerine inşa edilmiş bir egemenlik değildir. Kendi tarihine küfretmek soylu bir davranış değildir. Kanuni Sultan Süleyman 46 yıl, Türk milletine yöneticilik yapmış,tarihi bir şahsiyettir. Ve unvanında olduğu gibi “Kanuni” bir isimdir. Sultan Süleyman Han’ı harem havası içinde ömür tüketmiş, biçare bir adam görüntüsü içinde takdim etmek, hiç kimsenin hakkı değildir.

‘Değerlerimizi reyting uğruna çarpıtmayalım’

Oktay Vural (MHP Grup Başkan Vekili): Dizi ekseninde yapılan tartışmaları genel ortamın bir yansıması olarak görüyorum. Bir çarpıtma varsa herkes sorumlu olmalı. Kültür emparyalizminin de olduğunu düşünüyorum. Bu milletin kendi tarihine, kimliğine güveni zedelenmek ve koparılmak istemektedir. Bu açıdan medyanın da sorumluluk içinde hareket etmesi gerekiyor.

“Gerçek harem bu değil”

Kanuni Sultan Süleyman Vakfı: “Muhteşem Yüzyıl” adlı eserin ilk bölümünde özellikle devlet erkânının gelecekte evlilik yapacakları kadınların yetiştirildiği bir okul olan haremi, padişahın istediği kadını seçip beraber olduğu kadınların kaldıkları yer gibi göstermek doğru değildir. Ama bu eserin bir dizi film olduğu unutulmamalıdır. Ancak haremle ilgili sahnelerin bir kısmının kurgusal düşüncelere dayanması haremin gerçeğini yansıtmamakta ve yanlış intibalara yol açmaktadır.


0 yorum:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top Muhteşem Yüzyıl İzle. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.